sulaco

Hledat / Search

Přejdi na obsah

2010

Project > Novinky/News

24.12.2010
Stránky www.Sulaco.cz byly úspěšne spuštěny
www.Sulaco.cz has been successfully started

Po dlouhém rozvažování jsem došel k závěru psát tento web v multijazyku kombinovaném češtinou a angličtinou. Jednotlivé jazyky za ssebou následují v každém odstavci a jsou odděleny barvou textu. Češina má tuto barvu.

After a long time, I decided to create this website in a multilingual format combining Czech and English language. English text follows Czech in each clause and with different color. English language is in dark blue color.


Po dlouhých peripetiích jsem konečně spustil stránky o papírovém modelu lodi U.S.S. Sulaco.
V tuto chvíli ještě většina věcí chybí a celý model ještě není ke stažení, ale úspěchem to rozhodně nazvat lze.
After a long time, I´ve finally started this website about the U.S.S .Sulaco paper model.
There are a lot of thing missing right now and the whole model is not for download yet, but I am getting closer.



Vezmeme to od začátku. Jmenuji se
Jan Rükr a na internetu vystupuji většinou pod nickem Alien99
V roce
2002 jsem se rozhodnul dělat papírové modely z filmu Vetřelci a poté i z dalších sci-fi filmů. Založil jsem stránky Alienspapercraft , kde jsem se snažil většinu z nich realizovat. V současné době jich je okolo 35.
Let me take a moment to introduce myself. My name is Jan Rükr and you can find me on the internet as Alien99. In 2002 I´ve decided to make paper models from the Sci-Fi movie "Aliens", as well as from other sci-fi movies.
I created
Alienspapercraft website, the place where I´ve released most of my projects. There are more than 35 paper crafts to choose from.





Bohužel s narůstajícím počtem modelů se zvyšoval nárok na prostor, administraci (stránky jsem psal v html) a čas.V současné době (podzim 2010) jsou stránky již rok neaktualizované. Nicméně stále běží a vy si můžete
zdarma stáhnout papírové modely jako: Endo puška z filmu Terminátor nebo kanón terranského mariňáka ze hry Starcraft 2.
But, a lot of models means a lot of space, more administration (I wrote the website in html code) and time. Now (fall of 2010) the Alienspapercraft website is no longer being updated. Anyway, it is still running and you can download all paper crafts there for free. Paper crafts like Endo rifle from Terminator 2 or Terran marine cannon from Starcraft 2 game..etc..

Když začli práce na modelu Sulaca , stalo se hned několik věcí. Změnil jsem technologii výroby slepovaček a zapojil čím dál tím známější program na rozkládá ni papírových modelu - Pepakura Designer. Dalším nepříjemným faktem byla velikost vznikající slepovačky (trochu větší rozlišení, počet listů, úroveň detailů). Potíže vyvrcholili, když Free-web Alienspapercraft překročil velikost místa poskytnutého poskytovatelem HUMLNET o zhruba 32Mb. Toto vše mě donutilo Mega-projekt Sulaco přesunout na nové místo, kde budu moct toho dovolit trochu víc.
When I started working on the Sulaco model, a few things happened. I changed the construction technology and implemented the most known paper model unfolding program "Pepakura Designer" into the process. Next unpleasant thing was size of the archive of the model (better resolution, more parts sheets, more details). Last thing was 32 megs overflowing of the free space on the Humlnet server where Alienspapercraft free -web is situated. All of which pushed me to move the huge - Mega project Sulaco into the new location with more abilities.

Nové místo kromě spousty výhod má i svá negativa. Nebavíme se zde už o free prostoru, který by mě někdo pro pro moje krásný oči zdarma poskytnul. WWW.SULACO.CZ je již na placeném hostingu. Udržení celého projektu a především modelu , který bude ke stažení zdarma vychází ročně okolo 1000 Kč (56$). Tímto nechci nikoho nabádat , aby mě posílal peníze, jen chci,aby všichni přítomní věděli, co obnáší "sdílet zdarma na internetu". Pokud opravdu cítíte nutnost mě nějakým způsobem podpořit , tak mě prosím napiště na email jan.rukr@seznam.cz nebo na alien99@sulaco.cz a domluvíme se konkrétně.
The new big space has a minor negative. We talking about no more free space. WWW.SULACO.CZ is running on paid hosting. To keep the project alive and put the model free for download cost 1000kč ($56.00) per year. I don´t want your money :), I just wanted to inform you, what it means " share data on the internet". If you really want to support me somehow, then write me at jan.rukr@seznam.cz or alien99@sulaco.cz and we will talk about it.

Tak, aby jsme se dostali k tomu podstatnému, čerstvě puštěné stránky musí mít také nějaký obsah a prozatím nějakou drobnost ke stažení. Z obsahu bych zmínil jednu podstatnou věc: Pokud budete chtít začít stavět model lodi u.s.s.Sulaco vězte, že si můžete vybrat ze 3 variant !!!
Now for the major thing. This new fresh young website must have some content and some thing small for download...for now. This is the biggest decision I came up with. :)
If you want to start building the
U.S.S.Sulaco keep in mind that you can choose your favorite from 3 different versions !!!




Modrá varianta Sulaca je nejznámější a bude asi zřejmě nejvíce fanoušky lepena, a proto mají další dvě verze drobné úpravy , aby stoupla jejich atraktivnost.
The Blue version of the U.S.S. Sulaco is the best-known and will probably be the main point of interest for the fans, so the other two versions have some adjustments for increasing their attractiveness.

Druhá-hnědá verze Sulaca, tzv.
Sulaco3 má v hlavním trupu otvor po odpojení záchranného modulu EEV. Společně s Addonem (doplňkem) v podobě malého EEV můžete udělat velice atraktivní model.
The second grey-brown version of the U.S.S. Sulaco called Sulaco3 has a hole in main hull after disconnecting from the EEV module. Together with small Emergency Escape Vehicle Add-on you can have very attractive model.

Třetí reinkarnací Sulaca je loď nazvaná u.s.s.
Patna, která ve třetím díle vetřelce přilétá na Fiorinu 161 vyzvednout nakaženou Ripleyovou. Tato varianta nabízí atraktivní kamufláž (včetně velkého loga Weiland Yutani na motorové sekci) a spoustu grafických drobností, aby se od obou předešlích lodí odlišila. Její velkou a nespornou výhodou je možnost montáže pozičních světel (pro nejlepší možné srovnání s filmem)
Third reincarnation of Sulaco is ship called Patna, which arrives to Fiorina 161 to pick up infected Ripley in Alien3 movie. This version has an attractive camouflage pattern (including a big Weiland Yutani logo on the engine section) and lots of small graphic trifles. Patna´s main quality is the fact that you can make it with fictional positional lights (like in the movie).

Pokud jste stále nerozhodnutí tak projděte připravenou sekci Lodě, je tam o trochu víc informací + nějaké obrázky. Poté můžete přejí přímo do sekce Download.
If you are still undecided, go to the Ships section first, there is little bit more information + some pictures. After that you can go directly to Download section.

Veselé vánoce všem
Merry Christmas for everyone.

Menu | Project | Lodě/Ships | F.A.Q. | Download | Odkazy/Links | Mapování stránky


Zpět na obsah | Zpět na hlavní nabídku